Secret
| welcome to my Blog | Follow ? | Go back home ? |




ILHAM RESORT ---> PD :))
Saturday, 31 December 2011 , 8:06 pm , 0 comments
Assalamualaikum !!!

Hye semua :P Ape khabar? Sehad? Kuikuikui. Korang dah sedia ke nak masuk new year ni? Hahaha. Kite tak sedia lagi kott. Haishh. Malas nyeeeeee nak sekolah -,- Nanti dah start ade kerja sekolah. Ade kelas tambahan. Ade tuisyen. Aduhhh! Payah payah. Redha~ Okey berbalik pada title hari ni. Kite baru balik dari ILHAM RESORT di Port Dickson :) Korang pernah pergi situ? Tak pernah? Atototo~ Tak payah pergi lah. Tak best mana pun. Lagi best and tiptop TIARA BEACH RESORT. Haa yang tu perfect ahh :D 


Kite pergi pun sebab birthday nenek kita. Mak kepada ayah kite :)) Kuikuikui. Stay situ hanya 2 hari 1 malam sahaja. Boring gila. Tapi, resort tu full teng ou. Tak ade langsung bilik kosong. Ohh maklum lah dah nak masuk tahun baru kann. Ramai lerr pergi holiday :)) Kayy, kitorang bertolak dari rumah pukul 3 lebih then sampai PD pukul 5.30 kott. Lebih kurang mcm tu lah. Lepastu, cari resort tu then dah jumpe terus check in. Masuk-2 je bilik hotel masing-2 terus buad kerja. Ade yang masak ,, ade yang potong buah-buahan,, ade yang sedia kan makanan and macam-2 lagi lah. 


Kite and my cousin terus terjun swimming pool sebab parents suruh kitorang pergi mandi. Senang diorang nak buad kerja. Hehehe. Then, pada pukul 9 lebih kitorang ade dinner di tepi pantai. Auwww!! So sweet. Kahkahkah. Kitorang dinner barbeque and nasi goreng cina and mcm-2 lagi lah. Hahaha. Sementara tengah tunggu barbeque masak,, atok nenek and cousin semua duduk satu meja. Menikmati buah-buahan dahulu. Kuikuikui. Kite pulak seronok bermain dengan 2 orang anak sedara yang kecil lagi comel lotey tuu. Heee~ 


Time tengah syok-2 main dengan budak-2 tu,, tiba-2 kann kite kann. Aduhhh!! Kena gigit semut api doe. Sumpah saked gilaaaaaaa :-'( :-'( Saked ade gatal pun ade. Dua-2 kaki kite merah then bengkak. Haishh. Kite terus tak happy and duduk diam jee sambil minum air. Makan pun siked jee. Sumpah ahh gatal gila babeng ou. Then, dah habis dinner kite terus masuk bilik letak ubat then lepak-2 jap tengok tv,, tak lama tu cousin kite ajak lepak dekat menara Ilham Resort :)) Kite pun okey jee lah. Gerak lah naik menara. 


Dah sampai tu kitorang pun terus lah melihat pemandangan di situ. Tiba-2 kite rasa bosan gilaaaa sebab masing-2 tengah bergayut dengan Hubby diorang. Erghhh kayy I'm so jealous sebab time tu hubby kite tak nak text dengan kite. Dia sebok nak tengok tv. Hurmm it's okey tak lama tu kite ajak hubby kite 3G. Dia pun call and then tiba-2 tak boleh pulakk. Dia punye 3G problem. Hurmm sedih di situ :( 

Kayy,, bila jam pun dah menunjuk kan pukul 1 lebih, kitorang pun blah ahh pergi lepak tepi swimming pool pulak. Diorang sambung lah bergayut dengan hubby diorang. Kite hanya duduk di situ mcm tembok. Tak buad ape-2 pun. Then, bosan kite masuk lah bilik cas phone. Ingat nak lepak lagi , tapi rasa malas pulak. So,, kite pun calling lah my hubby. Dia angkat ape lagi kite lah pulakk bergayut dengan dia. Heee~ 


Bergayut sampai kredit kite habis then dia call balik dalam 40 minit kot dia kata dia nak tido sebab dah ngantuk. So, kite pun okey je lerr -,- Dah stop calling-2 kite pergi dapur amek nasi goreng then makan sampai kenyang. Hahaha. Dah kenyang terus pergi ke katil then tido :)) 

Pada jam 8 pagi tadi, kite di kejut kan oleh kakak sedara kite sebab dia ajak jalan-2 dekat pantai. Then, kite pun angguk kepala je lah and terus tido balik. Pukul 8.30 dia kejut lagi. Hahaha. Kite pun dengan malas nyee bangun je ah pergi toilet basuh muka and gosok gigi. Dah siap sume terus lah pergi jalan-2 pantai bawak budak kecik tu sekali. Kuikuikui. Dah jalan-2 pantai terus pusing balik then terjun masuk swimming pool. Time tu semua cousin dah terjun dulu. So, kitorang pun join ah sekali and blablablabla. Malas nyee lah nak cerita. Usha je lah erk pic kitorang semua :P

Ni atok and nenek kite :DD
#parents kepada ayah kite
Makanan yang di hidang :P
Okey kiri dan kanan kite is my cousin.
Budak kecik tu anak sedara :))
Nama dia Mohd Faiz Zaqwan :))
#manja sangat dengan ayah kite
Hahaha budak tu gedikkk :P
Yeahh!! With my paklong :))
Ni kite laaa :))
Abang kite yang ke-2
#angah
Abang sedara..
Hahahaha angah bengong buad budak tu mcm tu..
Yeahh! Tengok lah muka budak kecik tu lepas masuk dalam air.
Kahkahkah :DD
With my cousin :))
Tengah tuu adik kite. Kiri dan kanan cousin :)
Atototo~ Comel tak baby tu? Comel kan comel kan?
Nama dia Falisha :))
Seronok nye dia main air :D
Lalalalala~
Yeah with my angah and baby comel :D

-THE END-

Okey!! Kitorang tangkap gambar dalam air meyh. Korang ado? Hewheww :)) Sila jealous kayy :P Hahaha. Amacam? Best tak best tak? Best kan bila semua family ada sama-2 time bercuti. Kuikuikui. Sebenar nye ade lagi pic yang kitorang snap. Tapi, malas lah nak letak dekat sini. Upload photos kalau laju macam jet tak pe lah jugak. Ini sumpah macam haremm je. Kihkihkih. Kayy lah sampai sini je cerita kite k. Boiii~ 


Terima kasih sudi membaca dan mengusha


Older >> | Newer >>