Secret
| welcome to my Blog | Follow ? | Go back home ? |




DEMI DIA............
Friday, 16 December 2011 , 2:05 pm , 3 comments
Assalamualaikum !!!

Okey hari ni title saya ialah "DEMI DIA........" Saya buad ni untuk Hubby saya dan juga GF/BF di luar sana k. Baca lah betul-2 dan renung-2 kan lahh :))

Bila kita sayang orang tuu , kita tunggu dia lama pun tak ape kan kan?
Tapi , bila dia tunggu kita ... Dia marah-2 then hati kita kate 
"alaaa.. Adatlah ada yang menunggu dan di tunggu"

Bila kita sayang orang tuu , kita tak tido pun tak ape kan? Layan dia tengah bosan..
Tapi bila kita bosan , ada tak dia nak layan kita ?? Tak ade kan?
Hati kate "tak ape lah maybe dia busy!!"

Bila kita sayang orang tuu , kita gaduh dengan dia then kita diam jee kan?
Tapi kalau dia? Heboh satu dunia lagi-2 dah ade Facebook & Twitter..
Hati kata "tak apee..dia tension tuu"

Bila kita sayang orang tu , kita call dia nak cakap dengan dia..
Tapi , dia bagi phone dia dekat member dia atau pun matikann..
Bila jadi macam tuu hati kata "tak apee. Layan jeee. Kawan dia kawan kita juga"

Bila kita sayang orang tuu , kita bercerita dengan dia tapi buad don't know jee.. 
Cakap dengan tunggul lagi baik kan kan?
Tapi , bila dia bercerita dengan kita? Kita kena dengar betul-2 and kena ingat ape dia cakap.
Kalau tak ingat kita yang kena marah.. Hati kata "Tak ape lahh sayang kata kann.."


Bila kita sayang orang tu , kita & dia lapar.. 
Tapi , kita sanggup bagi semua makanan kita dekat dia..
Hati kata "Alahh biase lah tuu jaga lah hati dia ... Kesiann dia!!"


Bila kita sayang orang tuu , kita sanggup bagi dia rest bila dia letih..
Tapi bila kita letih , dia suruh juga kita layan dia bila dia bosan..
Adil ke?? Hati kata "Nvm,,bukan selalu pun nak manja"


Bila kita sayang orang tu , kita jadi macam orang gila bila dengar dia sakit..
Tapi bila kita sakit? Dia siap keluar dengan kawan-2 dia meraikan hari kesakitan kita..
Hati kata "Tak pe lah. Tak kan dia nak berkepit dengan kita 24 jam"


Bila kita sayang orang tu , kita tak pernah nak penting kan diri sendiri..
Tapi dia? Hipokrit tahap gaban ahh..
Hati kata "Tak pe.. Dah biase mcm ni.. Dia memang mcm tu kena lah terima"


Bila kita sayang orang tuu , kita sayang gilaaaa nak tinggal kan dia selama-lamanyaa..
Tapi dia tak tahu kita semua berhadapan dengan maut kan?
Walaupun kita sakit , dia kata dekat kita 
"alahh sakit biase-2 je tuu.. Jangan nak layan sangat lah sakit tu"
Hati kata "mcm mana lah dia bila kita tak ade nanti .. Mesti dia happy kan? 
Girl/Boy ramai dekat dunia ni"


Bila kita sayang orang tuu , kita tak sanggup nak tengok dia merana..
Tapi dia tak pernah hargai diri kita kan kan?
Hati kata "Tahu tak betapa saya sayang kan awak??"


Bila kita sayang orang tuu , kita sanggup tinggalkan dia selama-lamanya untuk kebahagiaan dia..
Tapi , adakah dia tahu pengorbanan kita terhadap diri dia??
Hati kata "Tak ape lahh asal kann dia bahagia"


Dan.......... 
Bila kita dah tinggal kan dia selama-lamanya..
Dia datang ziarah pusara kita.. Dia kata dia minta maaf sebab
  • pernah mengata kita dulu..
  • pernah buad kita tunggu dia..
  • pernah paksa kita layan dia time bosan..
  • pernah heboh satu dunia sebab kita salah..
  • pernah tak hirau kann calling dari kita..
  • pernah tak dengar luahan hati kita..
  • pernah buad kita kelaparan sebab dia..
  • pernah ganggu waktu rehat kita..
  • tak pernah hirau kann sakit kita..
  • pernah pentingkan diri dia sendiri..
  • tak pernah tengok penderitaan kita terhadap dia..


NAMUN SEMUA NYA TELAH TERLAMBAT ..........
YANG PERGI TAK KAN KEMBALI KEPADA KITA BUAD SELAMA-LAMA NYA...


p/s : So,, kepada GF/BF di luar sana. HARGAILAH ORANG YANG KITA SAYANG SEBELUM TERLAMBAT  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  Menyesal kemudian tiada guna nyaa lagi.. Btw,, bie !!! I Love You So Much
k sayang :* Walaupun bie ade tergolong dekat atas ni. It's okey dear. I'll be love you until last my breath and also be honestly with you ,, my dear. #B.I saya memang failed. Hehehe. K chaw~


Terima kasih sudi membaca dan mengusha



Older >> | Newer >>